I Silkeborg Kommune cirkulerer godt 1300 gode børnebøger rundt i 40 institutioner til glæde for både flersprogede og etnisk danske børn. Bøgerne er nøje udvalgte, så børnene får mulighed for at møde forskellige genrer: klassisk, eventyr, rim og remser, ny børnelitteratur osv. Med i skattekisterne følger vejledninger og forskellige konkrete materialer, der understøtter bøgernes indhold, lige fra spil til konkrete genstande og cd'er med musik, der er lavet særligt til skattekistens bøger. Derudover er der udviklet bogfoldere til samtlige bøger, der lægger op til dialog og systematisk arbejde med de sproglige elementer i bøgerne. Materialet er målrettet tre alderstrin

Bøgerne og materialerne ligger fint i tråd med temaer og mål i Den styrkede pædagogiske læreplan, og der er fokus på sproglige elementer der understøtter barnets læring i et længere perspektiv.

VSL sender hvert år skattekister med ”Sprogguld” ud til dagtilbud med flersprogede børn - Se filmen her

Plakat med billeder af alle Skattekisternes titler

Skattekisterne roterer mellem børnehusene efter følgende plan

I Silkeborg kommune er projektet ”Skattekisten” udarbejdet i et tværfagligt samarbejde mellem Videncenter for sprog og læsning, Silkeborg Bibliotekerne, Børne-familieafdelingen og Børnekultur Silkeborg.